LANGSIGTET INVESTERING

Olieprisen

Momentum Markets melder i TRENDECY ultimo juli 2014 ud med et call om at olieprisen vil kollapse fra de daværende 105 $ til underhalvdelen indenfor de kommende 2 til 3 år. Budskabet gentages i Momentums UPDATE af 5. september, samtidigt med at vi forsøger at få Børsen, Berlingske og Morgenavisen Jyllandsposten til bringe analysen som Kronik eller Kommentar. Ingen af de 3 havde interesse i at bringe analyse, da de ikke mente at den havde “gang på jorden”.

Radio24syvs Millionærklubben reagerede som de eneste på Momentums analyse og inviterede Domenick Beskos i studiet den 17. september, for at redegøre for analysen.

Det blev til en legendarisk udsendelse, hvor Nordeas seniorråvareanalytiker Thina Saltved forsvor at olieprisen aldrig ville “komme under 100 $ frem til 2016 og i 2017 vil den stige ydereligere”

 

Olieprisen begyndte allerede at falde kraftigt i ultimo september og 3 måneder senere var den mere end halveret!

Kursudvikling

olieprisen03102016

Indlæg

Udvalgt

Olieprisen står overfor priskollaps

Chefstrateg Domenick Beskos redegør for hans forudsigelse, beskrevet i juli månedsrapporten TRENDENCY, om et forestående priskollaps i olie.

Tema: Olieprisen

Sortering

Kronologisk

Sorter efter:

  • Kronologisk
  • Video
  • Podcast
  • Artikler

Markederne holdes udelukkende oppe af forventninger om at lav/minus rentemiljøet fortsætter

Verdens centralbanker er fanget i en dødsspiral af økonomiske indgreb der dels ødelægger al traditionel bankvirksomhed og medfører skævvridning af pensionsmarkedet. Når tilliden svækkes, vil det først kunne ses i Japan, og en korrektion på 5-10% i aktiemarkederne vil indtræffe. Luftfart leverer bedste regnskaber i 10 år – men bliver ikke honoreret på børsen endnu. Novo står svagt i et diabetes marked der de næste 3 til 5 år, vil være under tiltagende prispres. Det er vores vurdering at ledelsen endnu engang undervurderer markedet. Twitter som vi anbefalede på 14 $ stiger pænt efter stigende opmærksomhed omkring deres platform som ledende indenfor ”Live Video Search”. Vi ser en 5 dobling af aktien. Overkapacitet vil fortsat presse olieprisen mod 20 $.

Tema: Biiotek-Medicinal, Olieprisen, Twitter

Olieprisen kommer under 20 dollar til sommer

Dødsspiralen er intakt. De historisk høje olielagre og oliereserver, samt udfasning af olie som energikilde generelt, lægger pres på de olieproducerende lande for at sælge hurtigt ud af deres olie.

Tema: Olieprisen

Reformkvantespring i Grækenland

Ny regering eller efterårsvalg sandsynlig. Efter implementering af reformer vil Grækenland opleve Europas højeste vækstrater. Olieprisen genoptager sin faldende bevægelse.

Tema: Olieprisen

Apple kan købe hele Rusland!

SAS er en "forældreløs" aktie, som analytikere og investeringsforeninger ignorerer. Momentum Markets mener stadig at SAS er Nordens mest undervurderede aktie. Oliens "dødsspiral" fortsætter og olieprisen forventes at falde yderligere i 2015.

Tema: Luftfart, Olieprisen

Tvangsnedlukninger af positioner i olie- og obligationsmarkedet fremkalder glimrende købsmuligheder i aktiemarkedet

Chefstrateg Domenick Beskos kommenterer på paradigmeskiftet ved faldende oliepriser og giver en opfølgning på forudsigelsen om oliepriskollaps fra september. Endnu engang advares mod OW Bunker - "Det er et selskab hvor investorerne tror de forstår hvordan indtjeningen er skruet sammen, men så viser det sig, at det gør de faktisk slet ikke".

Tema: Olieprisen

Olieprisen står overfor priskollaps

Chefstrateg Domenick Beskos redegør for hans forudsigelse, beskrevet i juli månedsrapporten TRENDENCY, om et forestående priskollaps i olie.

Tema: Olieprisen

Case:

Baggrund

Store investeringer i amerikansk olie- og gasindustri havde medført at USA snart stod overfor at være selvforsynende med olie og gas. Den aftagende amerikanske olieimport skabte et overudbud af olie på verdensmarkedet. Dette på et tidspunkt hvor OPEC landene var præget af en væsentlig sårbarhed, som følge af stigende og uholdbar gældsopbygning, dels på en baggrund af store investeringer og voldsomt udvidede offentlige budgetter.

 

Domenick Beskos kaldte ved flere lejligheder den kommende udsigt for olien “en dødsspiral”.

 

“Normale kræfter i et marked burde virke således, at hvis prisen på et aktiv falder, så burde dem, der sælger, være mindre interesserede i at sælge, og dem. der køber, burde være mere interesserede i at købe når prisen falder. Når du har en dødsspiral, så sker det modsatte. Når prisen falder, så er der flere der vil sælge, og færre der vil købe. Det er det, der forstærker faldet. Og det er lige præcis de mekanismer, der er i gang i oliemarkedet”, sagde Domenick Beskos  til Borsen den 12. januar 2015.

 

 

Det sagde:

Kritikerne

Nordeas seniorråvareanalytikere Thina Saltved mente ikke at overudbud af olie ville få nogen effekt prismæssigt på olien. Hendes prognose var, at olie prisen ikke ville komme under 100 $ frem til 2017.Og fra 2017 ville den stige yderligere. Dette synspunkt støttedes hun i af både Danske Banks råvareanalytiker og Saxo Banks råvareanalytiker Ole Slot Hansen. Senere måtte de alle revurdere deres prognoser.